Per Bak Jensen

Per Bak Jensen

“I mit arbejde er jeg nået til et punkt, hvor jeg har brug for at opsøge områder, der indeholder stor stilhed. Indlandsisen og isbjerge er begyndt at dukke op. Jeg er nu moden til at tage livtag med store øde vidder.”

Titel Fotograf | Født 1949
Deltager i Anden Periode

Curriculum Vitae

Arbejdsområde

Jeg arbejder med fotografi som udtryksform, fordi jeg holder af fotografiets tvetydige virkelighedsillusion. Mine fotografiske billeder ligner tilsyneladende det, vi kalder vores virkelighed, men alligevel er deres udsagn aldrig helt dækkende for det, der er. Det er i dette dobbelttydige rum, jeg arbejder.

I en del år har jeg arbejdet med to grundtemaer, kultur og natur samt den tilstand, der opstår, når de har resulteret i billeder, hvis indhold har kredset om den natur, vi er sat i og de kultur-tegn, vi har skabt i naturen. Mennesket har som regel kun været synligt i de spor, det har efterladt sig i naturen. Jeg forsøger at skabe én stor fortælling om mennesket, men hvor hovedpersonen er fysisk fraværende i billedet.

I mit arbejde er jeg er nu nået til det punkt, hvor jeg har brug for at opsøge områder, der indeholder stor stilhed. Indlandsisen og isbjerge er begyndt at dukke op. Jeg er nu moden til at tage livtag med store øde vidder, som jeg uden formidlende omstændigheder vil indfange i mine billeder. Derved kan jeg realisere min fortælling og skabe et stort sammenhængende værk, hvor mine tavse billeder skal være vidner om mennesket, og det, der er.

Repræsenteret på Statens Museum For Kunst, København. Det Nationale Fotomuseum/Det Kongelige Bibliotek, København. Arken Museum for Moderne Kunst, Ishøj. Aros, Århus Kunstmuseum. Odense Kunstmuseum Museet for Fotokunst, Odense. Esbjerg Kunstmuseum. Vestsjælland Kunstmuseum, Sorø. Louisiana, Humlebæk. Herning Kunstmuseum. Bornholms Kunstmuseum. Skive Kunstmuseum. Kunstmuseet Trapholdt, Kolding. Museet for Samtidskunst, Oslo. Bibliothèque Nationale, Paris. The Museum of Modern Art New York. The Metropolitan Museum of Art, New York. The International Center of Photography, New York. Moderne Museum, Stockholm. Depont Museum of Contemporary Art,Tilburg,Holland.

Uddannelse

Uddannelse fra Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Udvalgte produktioner og publikationer

Separatudstillinger
Arken Museum for Moderne Kunst“Fremdragninger”, Ishøj 1997.
Sarjeant Galleri “New Zealand”, Whanganui, New Zealand 1998.
Stalke Galleri “Gennemstrejf”, København 1999.
Vestsjællands Kunstmuseum “Omgivelse”, Sorø 2000.
Galleri von Bartha “Pure Nature”, Basel Schweitz 2000.
Galleri Niklas von Bartha “Per Bak Jensen”, London 2001.
Herning Kunstmuseum “Forseelse”, 2002.
Kunstmuseet Trapholdt “Det syvende billede” Kolding 2003.
Galleri Bo Bjerggaard ”Figur og landskab” København 2004.
Aros ”Genkomst”, Århus 2006.
Galleri Bo Bjerggaard ”Days In Vienna”, København 2006.
Det Ny Kastet Kunstforening ”Tilsagn”, Thisted 2008.
Galleri Bo Bjerggaard ” Midt iblandt os”,København 2009.
Galerie Suzanne Tarasieve ”Signe et Mouve- ment” Paris, 2010.
Gl. Holtegaard ”Bevægelse” Holte , 2011