Michael Haslund-Christensen

“En rejse ind i Nordøstgrønlands fjordsystem rummer for mig meget mere end blot en fantastisk oplevelse. Projektet åbner mulighed for at blande mine mange års erfaringer som filmfortæller i forskellige roller med mine erfaringer som fast besætning på oceangående klassiske træskibe.

Jeg vil lave den vildeste billedfortælling og forsøge at fremkalde oplevelsen af at være der. Og jeg vil benytte mig af substans og drama fra de mange inspirerende mennesker ombord for at gengive den store forandring, som slutningen af den sidste istid afstedkommer; ikke med klimapanik, men som absolut inspiration for de kommende generationer.

Jeg vil se frem til at genopleve kraften fra is og vand nu, 23 år efter jeg gik over isplateauet i forbindelse med filmen “I Nansens fodspor over Indlandsisen”.”

Titel Producer og instruktør | Født 1965, København
Deltager i Første Periode | Projekt på ekspeditionen Filmen | Samarbejder med Valdemar C. W. Leisner, Torben Forsberg,

Curriculum Vitae

Arbejdsområde

Etablerede Haslund Film i 1996, som siden har specialiseret sig i at lave dokumentarfilm, som sammensætter kreativt talent og finansiering (national som international) til hvert enkelt projekt – afhængigt af indhold, tematik og format.

Michael Haslund-Christensen har adskillige års erfaring i at producere og filme i specielt arktiske og asiatiske regioner. I en årrække efter Filmskolen producerede han spillefilm for Metronome Productions i København der bl.a. resulterede i Ørnens øje.

Fra august 2005 – august 2010 var Michael Haslund-Christensen filmkonsulent for dokumentarfilm på Det Danske Filminstitut, hvor han støttede omkring 20 film årligt og udviklede endnu flere.

I august 2010 genoptog Michael Haslund aktiviteterne i Haslund Film for at udvikle fiktion og producere dokumentarfilm til et internationalt marked. Dertil konsulentarbejder for bl.a. Binger Instituttet i Amsterdam, Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal ifm. Nyboders renovering

Maritim og ekspeditionserfaring
Sejlede klassiske træskibe over Atlanten, i Caribien og i New England (USA) fra 1984-86.

Var med på sin første filmekspedition til Centralasien i 1986, og startede samme år sit første filmselskab.

Debuterede i 1988 som instruktør og producer med “I Nansens fodspor over Indlandsisen”, der var en eksakt rekonstruktion af Nansens første ekspedition over Indlandsisen i 1888.

Uddannelse

I 1989 startede Michael sin uddannelse på Den Danske Filmskoles producerlinje og afsluttede den i 1993.

Udvalgte produktioner og publikationer

Som instruktør og producer
(2002) The Wild East - Portrait of an Urban Nomad; (1993) Den Danske gård i Mongoliet og (1988) I Fridtjof Nansens fodspor over Indlandsisen.

Som producer
(2006) Afghan Muscles, instrueret af Andreas M. Dalsgaard; (2006) The Prize of the Pole, instrueret af Staffan Julén; (2002) Ich hiss Sabina Spielrein (co-producer), instrueret af Elisabeth Marton; 1999 Ludvig og Lidenskaben, instrueret af Ulla Boye; 1997 Under New York, instrueret af Jakob Thuesen; Ørnens øje (Feature), instrueret af Peter Flinth og Budbringeren, (Feature / co-producer), instrueret af Pål Sletaune.