Klipningen af filmen er begyndt
Begyndelsen til endenklipningen af filmen er begyndt

Klipningen af filmen er begyndt

Haslund Film er begyndt klipningen af filmen med optagelserne fra Nordøstgrønlands Ekspeditionen 2011.

Skrevet af Activ Ekspeditionen 2011 | 05 June 2012
Kategori Film | Periode Filmen

Mere om "Klipningen af filmen er begyndt"

I april gik efterarbejdet med at klippe og færdiggøre filmen fra Ekspeditionen i gang.
Der er indgået samarbejder med TV stationer i Danmark, Norge, Sverige, Finland, England, Tyskland og Østrig, flere filmfonde samt private fonde fra Danmark og Norden. Dertil samarbejder med co-producenter i Sverige og Danmark. I alt 17 forskellige investorer er nu med til at bidrage økonomisk for at kunne realisere en film til et både dansk, nordisk og internationalt publikum fra starten af 2013.

De omkring 150 timers optagelser fra Nordøstgrønlands ekspeditionen 2011 blev optaget med fokus på de tre overordnede tematikker: 1) livets opstandelse, 2) kulturens udvikling og 3) fremtiden. Alt materiale bliver nu sammensat til én samlet film der færdiggøres i formaterne 90 minutter og én time.

Filmen bliver et skæbnesvangert møde med de mekanismer, der peger hen imod en apokalyptisk udvikling, hvor den menneskelige civilisation vil stå tilbage som et glimt mellem to istider. I en syret og samtidig gravalvorlig komedie ser Moder Jord med lattermilde øjne på det besvær, med hvilket mennesket fremlever sin eksistens.

Daniel Dencik instruerer filmen, Janus Metz er kreativ konsulent og Michael Haslund-Christensen producerer for Haslund Film Aps.