Arktisk ekspedition båret af sejl, videnskab og kunst

Menneskets forståelse af sig selv og sine omgivelser er baseret på oplevelser, tolkning og gengivelser. Fire hundrede års arktisk ekspeditionshistorie har traditionelt set knyttet videnskab og kunst sammen på netop denne præmis. Med Nordøstgrønland Ekspeditionen 2011 fortsætter vi nu denne tradition.

Mere om "Arktisk ekspedition båret af sejl, videnskab og kunst"

Ekspeditionen går til det nordøstgrønlandske fjordsystem og naturreservat omkring Ella Ø, Kong Oscar og Kejser Franz Joseph fjord.

Ombord er fremtrædende videnskabsfolk, kunstnere og filmskabere, der i tre intensive perioder vil lade sig inspirere og måle, veje, tegne og fortælle os nærmere en forståelse af livets opståen, vores egen rolle i denne forunderlige verden og ikke mindst vores egen mulige skæbne.

Ekspeditionen har mulighed for at gøre ting, som ikke er gjort før. Vi er ude, hvor andre ikke har været. Leder efter sammenhænge ikke før set.

Activ medbringer udstyr og kapacitet til at undersøge og dokumentere på helt nye måder.

Alle projekter er pilotprojekter, båret af nysgerrighed, fantasi og handlefrihed og uden prædefinerede slutresultater - præcis som fortidens opdagelsesrejsende.

På den måde tager vi essensen af forskningen. Opdagelsesrejsen. Eventyret i jagten på viden. Det at søge og måske finde frem til guldet.

Skibet er en smeltedigel, en base og et frirum, som giver mulighed for at afprøve nye teorier og udfordre dogmer på tværs af fagområder, indfaldsvinkel og institutioner.

Sammenstødet mellem den videnskabelige og den kunstneriske verden kan måske åbne op for nye tilgange til viden og nye veje i kunsten. Det irrationelle og personlige fra det kunstneriske blik kan inspirere og udfordre det rationelle i videnskaben, og omvendt.

De virkelige gennembrud i både kunst og forskning opstår oftest, når kunstneren eller forskeren tør gå til og udover grænsen, udfordre vanetænkning og vende alting på hovedet.

Activ sejler til verdens ende på netop denne præmis. De enkelte deltagere har frie tøjler til at undersøge præcis det, de finder mest interes- sant i netop dette område i den tid, de er der.

Haslund Film v. Michael Haslund-Christensen er med ombord under hele togtet og har tilknyttet instruktører og fotografer i absolut topklasse. Filmen har som resten af ekspeditionen afsæt i de store vidder, eventyrlysten og vidensbegæret.

Vi ved ikke, hvad der kommer til at ske – men mulighederne er store.