Kronborg om bagbord
2014 S/V Activs 3. Grønlands ekspeditionFølg farten, eventyrerne, menneskene og opdagelserne her via blogs

Kronborg om bagbord

Kaptajn og ekspeditionsleder Jonas Bergsøe er med besætning, forskere og bramsejlskonnerten Activ igen stævnet mod nord for over tre måneder endnu engang at foretage en ekspedition til Grønland. Denne gang i den jomfruelige sydøstlige del, som er skærmet af drivende is fra nord. Følg ekspeditionen her.

Skrevet af Jonas Bergsøe | 24 June 2014
Kategori Activ2014 | Periode 2014 afsejling Island

Mere om "Kronborg om bagbord"

Den 23 Juni 2014 stævnede Activ ud fra Nordatlantens Brygge med kurs mod Grønland. Det er tredje gang siden 2008 - og gud ved hvilken gang siden årerne, hvor skibet var i Atlantfart, som forsyningsskib/fragtskib under KGH.

I 2008 sejlede Activ, på 100 året, i kølvandet på Danmarks ekspeditionen (1906-1908) med bla. GEUS ombord. I 2011 var omdrejningspunktet igen præget af videnskab, men med en lige så stor dosis kunst og kultur.
I år er det altovervejende videnskaben, der dominere og diktere aktiviteterne.

Projekterne spænder fra isotopmålinger i luftbårne vanddampe til sø og hav kerner, Geogenetik/DNA i havet og de første hydrografiske opmålinger af fjorde i Sydøst Grønland - for at nævne et udpluk.

Activ Sydøstgrønland Ekspedition 2014, er samtidig en Pre-ekspedition, hvor erfaringer skal høstes og nye metoder for data indsamling afprøves, som et led i en planlagt Circumpolar ekspedition.

I skrivende stund skinner solen fra blå himmel. Der er lette nordlige vinde, og for de fleste ombord har sø-benene allerede indfundet sig.
Over den næste tid vil rutinerne arbejde sig ind. Inden vi er halvejs til Island, vil der være en indforståethed omkring en mængde ting, der kan udtrykkes med enstavelsesord, og som for den der ikke er sømand, vil virke som det rene volapyk.

På den første del af en større sørejse, er det altid spændende at opleve, hvordan tingene falder i ”hak”, både de daglige gøremål og besætningen indbyrdes såvel som personligt.
Det er her vi er nu; ”På den første del af en større sørejse!”