Finhval om styrbord
Activ sydøstgrønlands ekspedition 2014 Følg den her under blog

Finhval om styrbord

Activ nærmer sig landfald i Sydøstgrønland. Rejsen har i bogstaveligste forstand rystet den nymønstrede besætning sammen i bølger og ved langbordet. Dele af besætningen har oplevet at mistet jordforbindelsen for at finde en ny ved roligere vande. Alles øjne skuer nu mod Grønland i kimingen.

Skrevet af Jonas Bergsøe | 14 July 2014
Kategori Activ2014 3. Grønlands Ekspedition | Periode 2014 afsejling Island

Mere om "Finhval om styrbord"

For 3 døgn siden fortonede Island sig i det fjerne, nu er det Grønland det gælder. De første lette vinde og den blide dønning blev snart afløst af hård vind fra Nord, garderoben blev reduceret til; Store, Skonnert, Mellemstagsejl, Undermærs, Stagfok og Inder-klyver. Ikke meget, men nok til at holde ca. 8k i snit og stadig kunne tage betydelig mere vind uden at skulle rebe yderligere.
Under skibets vedvarende rullen og knagen blev den nye besætning rystet sammen i mere end en forstand. Gonzalo oplevede for første gang at der var flere afbud til måltiderne, men det kan han ikke lægges til last for lammestegen var udsøgt og de 7 forskellige slags tilbehør var sublime i enhver tænkelig forstand. At jonglere med så mange retter, potter og pander i et pantry der ikke lader rutsjebanen på Bakken meget tilbage at ønske er næppe en kunst han har tillært sig under sin tid på NOMA eller elBulli. Men det var en fantastisk opøvelse af det mulige, samspillet mellem retterne var perfekt, de havde alle den rette temperatur og dervar desto mere til de der havde appetitten i behold.

I dag er der solskin over et roligt sølvglitrende hav, de sneklædte tinder ved Bernstroff Isfjord og Jens Munks Ø ses ca. 75sm om styrbord. Indtrykkene forstærkes da vi følger med en 50-60 ton Finhval og ser den dykke kun 20 meter fra lønningen. Appetitten er vendt tilbage hos alle og vi har indtaget svamperisotto til frokost, menuen står på ossobuco til middag. Forventningen er at anduve Tingmiarmiut –Østfjord ved 5 tiden i morgen. I dag er der er kommet flere bærbare computere i brug i saloonen end nogensinde før og Kurt har vist 3D kort over området på storskærmen, det er lidt som at der nu bliver varmet op til aktiviteterne ved første landfald.
Reykjavik er langt borte, vi er i nuet og vores forventninger til det vi endnu kun kan skimte i horisonten.