Tre døgn ude og på højde med Shetlands Øerne
At vinden og havet dikterer hvert dagsmål er måske det, der giver roen.Jonas Bergsøe, 14. juli

Tre døgn ude og på højde med Shetlands Øerne

En knasende klar blå himmel og dybblåt hav. Vinden har været nordlig de sidste par dage, og temperaturen er faldet markant. Både Sule og Lunde har meldt sin ankomst, og dagene bliver stedse længere. At vi er på rette vej, kan man næsten smage for hver en indånding.

Skrevet af Jonas Bergsøe | 14 July 2011
Kategori Activ | Periode Danmark-Island

Mere om "Tre døgn ude og på højde med Shetlands Øerne"

Der er også kommet en ny rytme ombord, den rytme der deler dagen op i måltider, tandbørstning og den skiftende rortørn. De nye pakkenelliker og den gamle besætningen finder på plads.

Der er for flere nye oplevelser; en kurs at holde, skibets knagen og rullen, det daglige sømandsarbejde krydret med friskbagt brød og velduftende kaffe.

Den ro der falder, når man er ombord et skib, der er vel på vej, kan jeg ikke sammenligne med noget andet. At vinden og havet dikterer hvert dagsmål, selvom vi er nok så opfindsomme, er måske det der giver roen.

Befriende er det, og kryber ind under huden på en, så at det er svært at slippe.

Lidt som at læse en god bog, når man efter de første sider genkender eventyret, og afstanden mellem ens højre hånds tommel og pegefinger fortæller, at der er meget endnu ukendt, som skal sanses.

Sådan er også begyndelsen på en sørejse, et blad er vendt, en stemning slået, an og en god portion ukendte oplevelser venter forude